Zwangerschapsyoga is het bewust bezig zijn met jezelf en je kind. Tijdens deze yoga besteden we speciaal aandacht aan het snel veranderende lichaam en aan het kind in wording. Je wordt zwaarder en je houding, ademhaling, bloedsomloop en draagkracht veranderen. Deze aspecten van zwangerschap vragen aanpassing waarbij yoga behulpzaam kan zijn.

Yoga is geen techniek maar een manier om anders kennis te maken met je eigen lichaam. De oefeningen zijn gericht op het leren luisteren naar de signalen die het lichaam geeft. Het is belangrijk om te voelen waar je lichaam spanning vasthoudt en hoe je die spanning weer los kunt laten. Met yoga proberen we dat te bereiken.

De cursus is gericht op de praktijk. Daarom worden de oefeningen aangepast aan de mens. Wanneer je last hebt van zwangerschapsklachten zijn de lessen, eventueel in aangepaste vorm, goed te volgen. Tijdens partnerlessen krijgt deze naast een aantal partneroefeningen, adviezen mee om de zwangere heel praktisch ter zijde te staan tijdens de zwangerschap en de bevalling.

 

De zwangerschapsyoga wordt momenteel alleen gegeven in privélessen, met of zonder partner of in een door deelnemers zelf samengesteld groepje.
Ook het aantal lessen (het hoeft niet iedere week) en waar de lessen plaats vinden kan in gezamenlijk overleg.

 

 

 

Het leren luisteren naar de signalen van het lichaam is waardevol, zowel tijdens de zwangerschap als de bevalling

 

ZOU JE GRAAG YOGA WILLEN DOEN maar... misschien is HUISKAMERYOGA dan iets voor jou!

STEL ZELF JE GROEPJE SAMEN OF SLUIT JE AAN!
Aantal deelnemers, plaats, tijdstip, alles in overleg!

Neem contact op!
Huiskameryoga