Yoga betekent verbinden, een evenwicht zoeken tussen lichaam en geest. Het is een manier om al het andere wat altijd je aandacht vraagt, even aan de kant te zetten. Volle aandacht is er voor de oefeningen en de reacties van het lichaam, van dat moment. De oefeningen zijn heel verschillend en kunnen zowel rustig, eenvoudig als inspannend zijn.

 

Verrassend is dat iedereen yoga kan doen

 

Ieder lichaam heeft beperkingen, maar ook mogelijkheden. Door yoga lukt het grenzen te verleggen of juist te accepteren. De oefeningen worden afgestemd op het individu. Er is geen “goed” of  “fout”, hooguit een “anders”. Tijdens de oefeningen en lessen besteden we veel aandacht aan de reacties van het lichaam.

 

Spanning en ontspanning zullen elkaar afwisselen

 

Adem is de brug tussen lichaam en geest. De adembeweging en lichaamsbeweging zullen elkaar ondersteunen, waardoor er een samenspel ontstaat. Yoga vereist geen spierkracht, maar wel open aandacht om te ervaren wanneer het lichaam wel of niet meedoet, waar het star of onbuigzaam is of juist flexibel of soepel.

Iedere les, die ruim een uur duurt, eindigt met een ontspanningsoefening. Na de les is er dan weer aandacht en tijd voor al het andere in het leven, hoogstwaarschijnlijk met vernieuwde  energie.

 

In deze yogalessen is regelmatig extra aandacht voor specifieke thema’s zoals:

 

chakra’s

mantra’s

mudra’s

 

 

ZOU JE GRAAG YOGA WILLEN DOEN maar... misschien is HUISKAMERYOGA dan iets voor jou!

STEL ZELF JE GROEPJE SAMEN OF SLUIT JE AAN!
Aantal deelnemers, plaats, tijdstip, alles in overleg!

Neem contact op!
Huiskameryoga