Babymassage, een eenvoudige manier om je kind beter te leren kennen en optimaal contact te krijgen
Ervaringen met babymassage tonen aan dat rusteloze of huilbaby’s zich beter kunnen ontspannen. Het zelfvertrouwen als ouder neemt toe wanneer je merkt dat je op deze manier iets kan doen voor je kind. Deze verzorgende en speelse manier van contact bevordert de ontwikkeling van kind en ouder. Voor te vroeg geboren baby’s is er een aangepaste massagevorm.

 

Plezier voor ouder en kind

 

Van de zintuigen is bij de baby de tastzin het meest ontwikkeld. Aanraking is dan ook van groot belang. Babymassage is een gerichte manier van aanraken waarmee de ademhaling, bloedsomloop en spijsvertering positief worden beïnvloed. Tijdens het masseren kun je haarfijn registreren waar spanning zit in het lichaam van de baby. Je zult er hoogstwaarschijnlijk versteld van staan hoe duidelijk het kind zal reageren op de massage.


 

De massage wordt “Shantala”genoemd. Dit is de naam van een Indiase moeder, die aan een Franse arts “Frederic Leboyer” heeft laten zien hoe haar manier van masseren was. Shantala was bereid foto’s en video’s te laten maken waarmee dr. Leboyer de “Shantalababymassage” introduceerde en het in Europa een begrip werd.

 

Als aanvulling op de gehele massage wordt aandacht besteed aan specifieke aspecten zoals problemen met de spijsvertering, overstrekken, manieren van tillen en dragen en wikkels die je kan geven in bepaalde situaties.

 

De cursus kan bij je thuis gegeven worden, indivueel of met een zelf samengesteld groepje. Data in overleg en prijs op aanvraag. Neem hier contact met mij op